Uitbouw

is uw woonkamer of keuken te klein? maar u wilt niet verhuizen een uitbouw van uw woning kan voor u de oplossing zijn. Door het uitbouwen van uw woning creëert u meer leefruimte en dus meer woongemak.Hoe gaan wij te werk bij het plaatsen van een uitbouw
Een standaard aanbouw/uitbouw plaatsen wij na startdatum gemiddeld binnen 3 weken.

Wat is een woning uitbouw?
Een uitbouw is een bouwwerk dat u tegen uw bestaande woning aanbouwt en dat direct in verbinding staat met het woonhuis. Dit kan een garage of berging zijn, maar ook een uitbouw van uw woonkamer in de vorm van een serre of een uitbouw aan de keuken.

De voor-en achterkant-benadering
Belangrijk is waar u de aan-of uitbouw wilt bouwen In de regel geldt, dat alles wat grenst aan de openbare ruimte ( weg of groen), zoals de voorkant en bij hoekwoningen de zijkant van de woning een grotere invloed heeft op de directe omgeving dan bouwwerken die aan de achterkant worden gebouwd.

Geen bouwvergunning nodig
Als u bouwvergunningsvrij een aan-of uitbouw wilt plaatsen moet u bouwplan aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • de aan-of uitbouw wordt gebouwd aan een bestaande woning of een bestaand woongebouw.
 • de aan-of uitbouw moet op de grond staan ( u mag dus geen bouwvergunningsvrije aanbouw bovenop een al bestaande aanbouw bouwen).
 • de aan-of uitbouw mag slechts uit één bouwlaag bestaan .
 • de aan-of uitbouw moet strekken tot vergroting van het woongenot.

 

Met ‘woongenot’ wordt bedoeld dat het gebruik van de aan-of uitbouw gerelateerd moet zijn aan het wonen. Het aanbouwen van bijvoorbeeld een winkelruimte aan uw huis valt hier niet onder.. Als u de aan-of uitbouw bouwt aan een oorspronkelijke achtergevel dan moet de afstand tussen de weg of het openbaar groen aan alle zijden,
meer dan 1 meter zijn. Als u de aan-of uitbouw bouwt aan een oorspronkelijke zijgevel die niet naar de weg of het openbaar groen dan moet de afstand tussen de aan-of uitbouw en het voorerf en de afstand tussen de aan-of uitbouw met de buren ten minste 1 meter zijn. De aan-of uitbouw is niet hoger dan 4 meter gemeten vanaf het aansluitend terrein is niet hoger dan 0,25 meter boven de vloer van de eerste verdieping van uw woning is niet hoger dan de woning waar u tegenaan bouwt de aan-of uitbouw is niet breder dan de oorspronkelijke gevel waar deze tegenaan komt.

De aan-of uitbouw is minder dan 2,5 meter diep, gemeten vanuit de oorspronkelijke gevel waar tegenaan wordt gebouwd.

Alleen als voldaan wordt aan alle genoemde voorwaarden mag u de aan-of uitbouw zonder bouwvergunning bouwen.

Wilt u meer weten ?
Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op
Wij zijn u graag van dienst.

Projecten met deze werkzaamheden

Bevalt het wat u ziet?

Als u ook een renovatie, dakopbouw of andere dienst die wij aanbieden wilt laten uitvoeren, aarzel dan niet een neem direct contact met ons op!

Direct offerte aanvragen   070 212 7144

Waarom kiezen voor BOUWBRON B.V.?

 • 100% garantie
 • Geheel vrijblijvende offerte
 • Geen voorrijkosten
 • Ontzorging van A tot Z
 • Innovatief
 • Flexibel
 • Vakkundig
 • Alle werkzaamheden onder één dak

Direct offerte aanvragen