Dakwerken

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van onderstaande onderwerpen? Lees dan verder! Voor vrijblijvend advies van onderstaande onderwerpen, kunt u gerust contact opnemen.

 • Dakisolatie
 • Dakdekking
 • Dakgoten en zinkwerk
 • Dakinspectie en onderhoud
 • Dakschade en reparatie 

Dakisolatie

Warmte stijgt op dus als u logischerwijs na denkt, kan u er zelf al achter komen dat dakisolatie enorm belangrijk. Een simpele manier om energie te besparen is dus door uw dak beter te isoleren. Betere isolatie betekend dus minder stookkosten en kan in vele gevallen dus een goede investering zijn.

Voordelen van dakisolatie

Stijging van de waarde van uw woning
Minder geluidsoverlast
Een veiligere woning door brandwerend isolatiemateriaal
Meer wooncomfort, warmer huis
Minder belasting voor milieu, gunstigere energielabel
Het voorkomt tocht, trek en een onbehaaglijk klimaat in huis.
Mogelijke stookkosten besparing ruim € 500,- op jaar basis.

Er zijn verschillende mogelijkheden op het gebied van isoleren van uw dak. Advies nodig hierover? Neem contact met ons op! Onze deskundige staan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden.

Dakbedekking

De dakbedekking is een grote factor in het vak dakisolatie. Alleen zijn niet alle daken hetzelfde. Dit verschilt natuurlijk van plat tot schuin, maar ook nog op andere manieren. U zult zich verbazen over de mogelijkheden. Onze deskundige dakdekkers kennen alle soort daken als geen ander, net zoals Sinterklaas, is geen dak hen onbekend.

Dakgoten en zinkwerk

Bij daken horen ook dakgoten en zinkwerk, op gebied van dakgoten kunt u bij ons terecht of het nu gaat om reparatie, renovatie of de aanleg. Het aanleggen van een regenpijp van welk gewenst materiaal:

 • Kunstof
 • PVC
 • RVS
 • Zink

Verschillende daken

Het aanzicht van uw woning of pand wordt voor het grootste deel bepaald door het dak. Een strakke of juist chique uitstraling wordt dus grotendeels bepaald door uw keuze van materialen en afwerkingen. Er zijn verschillende mogelijkheden op het gebied van dakbedekking.

Op het gebied van dakconstructie zijn er ook enorm veel mogelijkheden. Hierbij de verschillende mogelijkheden opgesomd(bijgevoegd de voordelen)

Zadeldak
Deze oplossing is de bekendste. Is windbestendigheid, heeft een goede afvoer van water en zorgt voor extra leefruimte. Mogelijk om via buiten en binnen te isoleren.

Platdak
Dit dak is vaak niet helemaal plat, zoals de naam doet vernoemen. Er wordt vaak geburik gemaakt van een kleine helling, zodat het water goed kan weglopen. Voordeel van dit dak is dat er makkelijk zonnepanelen geplaatst kunnen worden of andere energiebesparende faciliteiten zoals een zonneboiler. Liefst kiezen wij hiervoor een buiten isolate wanneer wij een platdak willen isoleren. Elk dak is echter weer anders, dus vraag erna bij een van onze deskundige.

Schilddak
Soort zadeldak, maar deze bestaat uit twee trapeziumvormige dakvlakken aan de lange zijde en twee driehoekig gevormde dakschilden aan de korte zijde.

Mansardedak
Eigenlijk een zadeldak met geknikte dakvlakken. Zorgt voor meer ruimte onder het dak dan bij een normaal zadeldak. Tevens geeft dit vaak een mooie klassieke uitstraling.

Lessenaarsdak
Een simpel dak, hierbij wordt vaak gebruik gemaakt van pannen, leien of golfplaten.

Tentdak
Ook wel paviljoendak, piramidedak of puntdak genoemd. Vier driehoekige dakvlakken die boven in het nokpunt samenkomen, zoals een tent. Levert een onpraktische ruimte onder het dak op.

Dakpannen

De meest voorkomende manier van dakbedekking in Nederland. Een mooie uitstraling en ook nog eens praktisch. Of u nu kiest voor: keramisch, beton, geglazuurd, platte- of oud Hollandse dakpannen. Wij hebben er ervaring mee, voor perfecte montage of reparaties bent u bij ons op het juiste adres.

Inspectie & Onderhoud

Zoals bij bijna alles is onderhoud een pré. Zo is dat ook bij uw dak, het inspecteren en het onderhouden van uw dak kan vele voordelen met zich meebrengen. Zo kunt u bijvoorbeeld toekomstige lekkage en/of schade voorkomen, doordat u dit vroegtijdig opmerkt en kan verhelpen. Dit kan u grotere schadekosten en veel moeite schelen. Tevens is het zo dat bij goed onderhoud van uw dak, uw dak een langere levensduur krijgt.

Dak reparatie

Dit hopen wij natuurlijk niet, maar dit kan natuurlijk voorkomen, uw dak moet worden gerepareerd. Hierbij is het vaak van belang dat dit snel gebeurt, maar niet geheel onbelangrijk; vakkundig. Dit om ervoor te zorgen dat er niet nog meer schade en overlast om de hoek komt kijken. Ook is het van belang dat het goed gebeurt, om het in de toekomst te voorkomen. In de meeste gevallen kunnen wij uw probleem verhelpen met een vakkundige reparatie en is het vernieuwen van uw dak niet nodig.

Mocht u last hebben van een lekkage of is er een spoedreparatie vereist kunt ons 24/7 bereiken. Wij stellen dan alles in het werk om u dan zo snel als mogelijk van hulp te voorzien.

Waarom kiezen voor BOUWBRON B.V.?

 • 100% garantie
 • Geheel vrijblijvende offerte
 • Geen voorrijkosten
 • Ontzorging van A tot Z
 • Innovatief
 • Flexibel
 • Vakkundig
 • Alle werkzaamheden onder één dak

Direct offerte aanvragen

Projecten met deze werkzaamheden

Ambassade Libie

Ambassade Libie

Stuc & Schilderwerk en dakshingles vernieuwd
Lees meer »

Soetendaal 11, Amsterdam

Soetendaal 11, Amsterdam

Totaal renovatie + dakopbouw
Lees meer »

marcelisstraat, Den Haag

marcelisstraat, Den Haag

Nokgordingen & zinken dakgoot vervangen en unidek isolatieplaat aangebracht
Lees meer »

Van Zaeckstraat, Den Haag

Van Zaeckstraat, Den Haag

Dak gerenoveerd
Nieuw dakbeschot & dakpannen en loodzwabben opnieuw invoegen aan de schoorsteen
Lees meer »